Question Not able to run ss or ss conqueror

Discussion in 'Forum/Website Problems' started by Garrett, May 18, 2020.

  1. Garrett

    Garrett New Member

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    hi, i’m new to sim settlements but i really want to get into conquerer. i watched all of kinggaths tutorial videos on youtube. but when i tried to run the game with only sim settlements and conqueror my game would be super choppy and would ultimately crash. it was very often. i found it happening after exiting interior cells more often. is there any way i can fix this. thank you in advance for anyone’s time.
     
  2. BinaryMisfit

    BinaryMisfit Active Member Community Rockstar

    Joined:
    May 2, 2020
    Messages:
    148
    Likes Received:
    143

    It sound like a mod conflict. Also seems like your playing on XBox.

    • Which XBox do you have? X or S?
    • What settings did you select when SS initially launched?
    • How many other mods are you running?
     
  3. Garrett

    Garrett New Member

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    i play on an xbox one s. at first i had a few mods running other than sim settlements and conqueror, just a few armor mods and weapon mods. but in an attempt to fix it, i deleted all of my mods besides those two and deleted my xbox memory cache of fallout 4 completely. i have been able to play the mods now, but when i loaded my new character on the second run after all of that i didn’t get the loading bar to let me know the settlements were building. so i’m worried they’re not working correctly and building themselves as i’ve not seen a settlement pre built as i’ve been progressing.
     
  4. BinaryMisfit

    BinaryMisfit Active Member Community Rockstar

    Joined:
    May 2, 2020
    Messages:
    148
    Likes Received:
    143

    • Are you sure you didn't accidently choose the wrong option and cancel the prebuild?
    • Did your game crash or did the Xbox power down while prebuilding?
    • Did you trigger prebuilt in the Vault or Outside?
    The prebuild doesn't start-up again if you go out and back into the game.
     
    VersusXV likes this.
  5. Garrett

    Garrett New Member

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    i just restarted everything again. it’s working now, thank you for your time
     

Share This Page