the Sim Settlements forums!

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Solved [JtBryant's Utilities 0.9.7/DLC] [Xbox] Turrets are always shown as SALVAGE!

iN3ff4BL3

New Member
Messages
7
I love your mods, and thank you for sharing. I've run into a couple of strange issues that may be related to your addon. First, and most annoyingly, when I place turrets they are immovable and highlighted yellow as though salvage, with the salvage or wire options available. I also use Place Anywhere, and this bug makes it impossible to use turrets with Place Anywhere as prior to placing items out of bounds one must build said item in bounds then move it. Well, I can't move my turrets anymore - once placed they are treated as SALVAGE. Grr . . .

Also, when I click the plaque of any JtBryant plot, every plot built using your plans activates, so instead of seeking just the one owner I want EVERY PLOT OWNER and PLOT are engaged in the "quest," which makes it impossible to know who owns what.

I prefer not to have to uninstall and lose all of my progress, but I really am not willing to live with the turrets always being flagged as salvage. Suggestions??

Thanks in advance for your help. Also, if the answer is to uninstall, what will be the consequences, and how can I minimize them?
 

iN3ff4BL3

New Member
Messages
7
Okay, so I completely uninstalled then reinstalled Fallout 4 base game on my XB1, and started a new game with the same mods. Still having issues with turrets being flagged as salvage, but plot plaques are working correctly again. I am also using the "STS - Scrap That Settlement! - Base Game" mod by 3lric with its various addons for DLC since I have all DLC. I don't know if that matters, or if it's just the fact that you made stuff salvageable that's messing up my turrets, but I'd sure appreciate some feedback.

I seriously LOVE the defense plots you created, particularly the sandcastle plot. I hate to delete your mod addons, but I don't think I can live with the turrets being considered salvage by the game. I'm going load a save prior to placing any of your plots, then disable only your addons - one by one, beginning with Utilities, to see if the problem still exists. I realize it's shown as being in Beta on Bethesda.net.

[Edited for corrections/clarity]
 

iN3ff4BL3

New Member
Messages
7
I just saw that your Towers addon had an update, so I updated then reloaded to see if it fixed the turret issue. No such luck. However, I did discover that it is ONLY the missile turrets that are treated as salvageable, and all others turrets behave as expected once built/placed. Hmm. That's sort of good news, but also sort of sucks since missile turrets are the ones I use most often. Anyway, going to try loading without your Utilities addon to see if that's the problem child. Be back soon with an update.
 

iN3ff4BL3

New Member
Messages
7
Damn disappointed I am. It IS your Utilities addon that's the issue. :( Without it loaded, my missile turrets are working as normal. Hope you're able to patch it up right sometime soon. Good luck! Let me know if I can help in any way.
 

JtBryant

Active Member
Staff member
Verified Builder
Messages
166
Somehow the vanilla missile turrets got added to the scraplist instead my missile turrets. Fixed in the next version.
 
Top