Solved Settlers not auto-assigning to their full crop capacity

Discussion in 'Workshop Framework (Mod Questions Here)' started by ChaoticLogic, Jul 1, 2020.

  1. ChaoticLogic

    ChaoticLogic New Member

    Joined:
    Jul 28, 2019
    Messages:
    8
    Likes Received:
    5

    I am running version 2.0.0d of Workshop framework.
    The problem I'm seeing is when I assign a settler to a vanilla crop, they only farm that one crop. The Food resource shows only 1. I can assign them manually to more crops; up to the default limit of 6. I first suspected a possibly corrupt savegame, so I created a new game, ran to sanctuary, used god mode to build a couple mutfruit plants and summoned a settler, but the behavior was the same.
    I examined the papyrus logs which lead me to posting here this morning. This error is in the log for every attempt I made to assign the settler to a crop (5 attempts = 5 error messages):

    [07/01/2020 - 12:53:42AM] error: Cannot add elements to a None array
    stack:
    [WorkshopParent (0002058E)].workshopparentscript.WSFW_AddActorToWorkerArray() - "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Fallout 4\Data\Scripts\Source\User\WorkshopParentScript.psc" Line 4874
    [WSFW_NPCManager (0A0091E2)].workshopframework:npcmanager.UpdateWorkshopNPCStatus() - "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Fallout 4\Data\Scripts\Source\User\WorkshopFramework\NPCManager.psc" Line 1051
    [WSFW_NPCManager (0A0091E2)].workshopframework:npcmanager.AssignNPCToObject() - "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Fallout 4\Data\Scripts\Source\User\WorkshopFramework\NPCManager.psc" Line 933
    <unknown self>.workshopframework:workshopfunctions.AssignActorToObject() - "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Fallout 4\Data\Scripts\Source\User\WorkshopFramework\WorkshopFunctions.psc" Line 1202

    <truncated stack>

    Should I revert to an earlier version of WSFW?
     
  2. ChaoticLogic

    ChaoticLogic New Member

    Joined:
    Jul 28, 2019
    Messages:
    8
    Likes Received:
    5

    I may have figured this out.
    I used MO2 to sort the mods I by what I'd installed most recently. A courser jacket retex, some bodyslide patches, more hairstyles, and then Spawnable Unique Settlers and the Spawn Unique Settler Button. Now, I've used the Spawn Settler Button by wim95 for over a year without issue, so I little reason to suspect that the Spawn Unique Settler Button by wim95 would be any different. Apparently I was mistaken. After removing the Spawn Unique Settler Button mod and starting a new game, the problem went away. I've looked over the esp and file contents and found no conflict so I must conclude something in the scripting causes an issue.

    So, in conclusion, WSFW and Spawn Unique Settler Button may not play nice together.
     
  3. wim95

    wim95 Member Verified Builder

    Joined:
    Feb 10, 2018
    Messages:
    71
    Likes Received:
    88

    oops
     
  4. Lone_Wolf

    Lone_Wolf Member

    Joined:
    Dec 11, 2018
    Messages:
    39
    Likes Received:
    26

    I have seen that going on for over a year. if you leave the settlement for a day or two it will correct itself.
     
  5. Lone_Wolf

    Lone_Wolf Member

    Joined:
    Dec 11, 2018
    Messages:
    39
    Likes Received:
    26

  6. wim95

    wim95 Member Verified Builder

    Joined:
    Feb 10, 2018
    Messages:
    71
    Likes Received:
    88

  7. ChaoticLogic

    ChaoticLogic New Member

    Joined:
    Jul 28, 2019
    Messages:
    8
    Likes Received:
    5

    I shall give it a go
     

Share This Page