Solved Freeze after loading game (PC, just updated to 4.0.9)

Discussion in 'SS Help (Mod Questions Here)' started by NarrativeFiction, Jun 14, 2019.

  1. NarrativeFiction

    NarrativeFiction New Member

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0

    Like maddie, I am experiencing lock-ups on load after updating to the most recent version of Sim Settlements and Conqueror.

    It is late where I am, and I am posting as much for a brief heads up as I am to remind myself to troubleshoot in the morning when I have more brain energy to dig in to the problem.

    Current details:

    - I updated WF, Conqueror, and SS all at once, SS (3 in 1) and Conqueror from 4.0.7 to the latest, 4.0.9.
    - Game was stable beforehand; PC
    - Replicated 3 times before considering rolling back, game locked up each time (listed not responding in the task manager), moments after loading the game. Occurred on two different saves. Waited 20 minutes the second time in case issue might be able resolve itself... it didn't, sadly.
    -It's late, have not yet rolled back to the earlier configuration.

    My plan for the morning is to roll all of mods back, and then test rolling forward 1 by 1, to see if I can isolate which of the 3 might be at issue, unless there is a better approach my tired brain has not thought of and it's posted before I start systematically poking things with sticks.

    Many thanks.
     
  2. Phil_T_Casual

    Phil_T_Casual Well-Known Member Community Rockstar

    Joined:
    Dec 18, 2018
    Messages:
    724
    Likes Received:
    995

    What we found so far with people having this problem is to update the mods one at a time.

    Go back to a save before you updated,
    Update WSFW > save to desktop.
    Update 3in1 > save to desktop
    Update Conqueror > save to desktop.
     
    NarrativeFiction, bullyrook and RayBo like this.
  3. Choochoo1

    Choochoo1 New Member

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    20
    Likes Received:
    10

    I tried this and I was able to get WSFW and 3in1 updated, but when I updated conquerer to 4.0.9 and the problem returned. I am suffering from an identical issue as listed above.
    I rolled back to 4.0.8 for conqueror and the game runs fine.
    I did let the 3in1 update run for awhile to see if that helped and no effect.
    I also tried and older save and no luck.
     
  4. NarrativeFiction

    NarrativeFiction New Member

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0

    Many thanks for the speedy reply! Still haven't tested as real world obligations bunched up on me and attacked as a group, but with any luck, I'll address that tonight and see if the issue is resolved, or if something like Choochoo1's issue occurs.
     
  5. NarrativeFiction

    NarrativeFiction New Member

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0

    Finally got some time to sit with the game and take the trouble shooting suggestions. Worked without hitch.
     

Share This Page