the Sim Settlements forums!

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Bug Bug overlapping HOLO displays

Peiner

Member
Messages
38
Hi,
as you can see on the pictures i have several overlapping HOLO`s.
Even after Reload or FastTravel or walking in the cell they wont be normal angain. But that is not with all of them, only some.
 

Attachments

  • imagfe010.jpg
    imagfe010.jpg
    104.8 KB · Views: 8
  • imagfe011.jpg
    imagfe011.jpg
    105.4 KB · Views: 7
  • imagfe012.jpg
    imagfe012.jpg
    138 KB · Views: 8
  • imagfe014.jpg
    imagfe014.jpg
    139.3 KB · Views: 8
  • imagfe016.jpg
    imagfe016.jpg
    169 KB · Views: 8

msalaba

Well-Known Member
Community Rockstar
Messages
1,997
Hi,
as you can see on the pictures i have several overlapping HOLO`s.
Even after Reload or FastTravel or walking in the cell they wont be normal angain. But that is not with all of them, only some.

If you refresh the plot, they will reset.
 

Peiner

Member
Messages
38
Hi Yagi-chan,

sorry forgot version. It is the version 1.0.0f Installed it early morging (european time).
At the moment i´am downloading 1.0.0d to test something out...
Reinstall didn´t help too
bye
Marc
 

RayBo

Well-Known Member
Moderator
Patreon Supporter
Community Rockstar
Support Team
Vault Librarian
Messages
2,351
Hi,
as you can see on the pictures i have several overlapping HOLO`s.
Even after Reload or FastTravel or walking in the cell they wont be normal angain. But that is not with all of them, only some.
Can you confirm what version of WSFW?
If it isn't current please update and check?

Also, how big is your load order? I am thinking KG might want to see your save file if your load order is real big.

Lastly, please post your video card details.
Example:
AMD?
Model?
 
Last edited:

jugato

Member
Messages
97
I got overlapping icons on a plot this morning with a brand new save I just started last night using v1.0f and WSFW 2.05. If it matters, it was the industrial plot that I built for the Stranger's ASAM quest. In my case, refresh plot fixed it.

20201031084810_1.jpg
 

RayBo

Well-Known Member
Moderator
Patreon Supporter
Community Rockstar
Support Team
Vault Librarian
Messages
2,351
I got overlapping icons on a plot this morning with a brand new save I just started last night using v1.0f and WSFW 2.05. If it matters, it was the industrial plot that I built for the Stranger's ASAM quest. In my case, refresh plot fixed it.

View attachment 10038
Hey all, I am ready to move this to the bugs section.
I really need the make and model of the video cards.
KG actually went out and got an AMD card just to test issues with the icon panels in our alpha-testing, so we need to let him know which cards.
 

jugato

Member
Messages
97
Here's my info:

1604167703112.png
Note that I'm using older nVidia drivers because Buffout 4 told me I was getting the nVidia driver crash even though I was already running in borderless mode. Since installing old drivers a few weeks ago, I haven't had a single nVidia driver crash reported by Buffout 4.
 

Peiner

Member
Messages
38
Hi,
that was work...
The problem seem to be solved (for now).
My PC:
i7700k, Asus 1070 O8C, 16 GM Ram, as Mod manager i use Vortex - 153 Mods enabled

What i did:
i removed SS2 1.0.0f, all SS2 Plugins and Workshop Framework 2.0.5 completly - Include archives.
then downloaded and installed SS2 1.0.0d, SS2 Extended and Workshop Framework 2.0.4b
run the game.
Same issue.

Removed/Deleted everthing again.
Downloaded and Installed SS2 1.0.0f, SS2 Extended, Workshop Framework 2.0.5, All SS2 Plugins.
Run the game. Let the game run a couple of minutes. Looked in buildmode arround. Still had overlapping HOLO`s.
Refreshed all Plots with that behaver.
and...
Its normal again. see pictures.

I think, Vortex did something wrong during the Update process from 1.0.0e to 1.0.0f
In future i will delete SS2 first before i update to the new version

Should i put an SOLVED in the title? Or bettet under investigation ;)

bye...
Marc
 

Attachments

  • imagfe1001.jpg
    imagfe1001.jpg
    120.2 KB · Views: 2
  • imagfe1002.jpg
    imagfe1002.jpg
    156.9 KB · Views: 2
Last edited:

RayBo

Well-Known Member
Moderator
Patreon Supporter
Community Rockstar
Support Team
Vault Librarian
Messages
2,351
Hi,
that was work...
The problem seem to be solved (for now).
My PC:
i7700k, Asus 1070 O8C, 16 GM Ram, as Mod manager i use Vortex - 153 Mods enabled

What i did:
i removed SS2 1.0.0f, all SS2 Plugins and Workshop Framework 2.0.5 completly - Include archives.
then downloaded and installed SS2 1.0.0d, SS2 Extended and Workshop Framework 2.0.4b
run the game.
Same issue.

Removed/Deletet everthing again.
Downloaded and Installed SS2 1.0.0f, SS2 Extended, Workshop Framework 2.0.5, All SS2 Plugins.
Run the game. Let the game run a couple of minutes. Looked in buildmode arround. Still had overlapping HOLO`s.
Refreshed all Plots with that behaver.
and...
Its normal again. see pictures.

I think, Vortex did something wrong during the Update process from 1.0.0e to 1.0.0f

Should i put an SOLVED in the title? Or bettet under investigation ;)

bye...
Marc

I think this is why I am so stressing the manual download and install of all these patches.
By downloading things enough times you essentially will get a good one.
‘But, Doing it manually may get it right the first time and before something gets jacked in the save files that we’ll never figure out?
 

RayBo

Well-Known Member
Moderator
Patreon Supporter
Community Rockstar
Support Team
Vault Librarian
Messages
2,351
Hi,
that was work...
The problem seem to be solved (for now).
My PC:
i7700k, Asus 1070 O8C, 16 GM Ram, as Mod manager i use Vortex - 153 Mods enabled

What i did:
i removed SS2 1.0.0f, all SS2 Plugins and Workshop Framework 2.0.5 completly - Include archives.
then downloaded and installed SS2 1.0.0d, SS2 Extended and Workshop Framework 2.0.4b
run the game.
Same issue.

Removed/Deleted everthing again.
Downloaded and Installed SS2 1.0.0f, SS2 Extended, Workshop Framework 2.0.5, All SS2 Plugins.
Run the game. Let the game run a couple of minutes. Looked in buildmode arround. Still had overlapping HOLO`s.
Refreshed all Plots with that behaver.
and...
Its normal again. see pictures.

I think, Vortex did something wrong during the Update process from 1.0.0e to 1.0.0f
In future i will delete SS2 first before i update to the new version

Should i put an SOLVED in the title? Or bettet under investigation ;)

bye...
Marc
Thank you for such a great post!
Let’s get a few more replies before changing it.
I still want to move it to the bugs section just encase KG can do something different with packing the archives?
 

Peiner

Member
Messages
38
was a pleasure.
Please feal hugged. You all did such a great job.

bye...
Marc

BTW. That was not the first time i had problems with Vortex and updating Mods...
 

msalaba

Well-Known Member
Community Rockstar
Messages
1,997
I have had this in every SS2 version starting with v1.0.0 original release. I was having engine issues and ended up reinstalling Fallout 4 and upgrading NMM to Vortex. I started a brand new game with v1.0.0f and have not changed anything since the start. I still have this. They will be fixed with a plot refresh. I only have this happen on industrial and ag plots.

Here is a link for a save I posted for another issue.

Just fast travel to Sanctuary and all will be revealed.

I am running i5 6600k GTX 1070 on an SSD.
 
Top